نشریه آینده پژوهی ایران، دو فصلنامه ای با دسترسی باز (به متن مقالات) است که توسط دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) از اسفند 1395، منـتشر میشود و از سیاست داوری تخصصی دو سو ناشناس در بررسی مقالات استفاده نموده و یافته های پژوهشی در حوزه " مباحث نظری آینده پژوهی" را منتشر می کند. این نشریه در بررسی و انتشار مقالات علمی از اصول و معیارهای کمیته اخلاق نشر (COPE) پیروی می نماید. همه مقالات ارسالی با نرم افزار مشابهت یاب همانندجو بررسی می شوند تا از اصالت آنها اطمینان حاصل گردیده و پس از آن به دقت مورد ارزیابی قرار می گیرند.
این نشریه پس از اخذ مجوز، در فروردین 1398 موفق به اخذ درجه علمی – پژوهشی از کمیسیون بررسی نشریات وزارت علوم گردید. این نشریه به انتشار مقالات در زمینه آینده پژوهی می پردازد.
آینده پژوهی را مطالعه نظام یافته و روشمند «آینده ها» تعریف کرده اند؛ آینده های ممکن، محتمل و مطلوب. هدف از این مطالعه آن است که از بین هزاران هزار آینده ممکن، آینده های محتمل شناسایی، و از میان آنها آینده مرجح و مطلوب انتخاب و برای ساختن آن اقدام شود. بر این اساس آینده پژوهی دو شاخه دارد نظری و عملی. درشاخه نظری آن عمدتاٌ به مطالعات نظری درباره ی آینده ها پرداخته میشود. اما در شاخه عملی آن که به آینده نگاری معروف است با اتکا بر یافته های نظری برای آینده سازی تلاش می شود. در شاخه نظری آینده پژوهان سعی در تبیین و توضیح نظری آینده ها و عوامل تاثیرگذار برآنها دارند. اما در شاخه عملی به راهبردپردازی، سیاستگذاری، ارائه نقشه راه، ترسیم چشم انداز و تدوین سناریوها با هدف تاثیرگذاری برآینده و ساختن آینده مطلوب می پردازند.
آینده پژوهی به عنوان یک حوزه مطالعاتی بین رشته ای و به تعبیری دیگر فرارشته ای، سطوح مختلفی ( فردی، سازمانی، محلی، منطقه ای، ملی، بین المللی) دارد و و احد مطالعه آن از فرد تا نظام بین المللی را در بر می گیرد. از سوی دیگر قلمرو موضوعی آن نیز بسیار متنوع و متکثر است. علم و فناوری، صنعت، تجارت، اقتصاد، فرهنگ، جامعه، سیاست و... همه و همه هرگاه بنا باشد درباره آینده آنها پژوهش و مطالعه شود در قلمرو موضوعی آینده پژوهی قرار می گیرند. بر این اساس این حوزه دانشی و مطالعات گستره وسیعی را در بر می گیرد و در آن رشته های مختلف با هم پیوند می خورند و با یکدیگر ارتباط پیدا می کنند.
هدف از انتشار این نشریه کمک به تولید، ترویج، و گسترش دانش آینده پژوهی است و می کوشد زمینه و فرصتی را برای انتشار پژوهش ها و مطالعات این حوزه دانشی فراهم سازد.
سیاست های مالی
هزینه های پردازش مقاله
هزینهی چاپ مقاله در این نشریه چهار میلیون و پانصد هزار ریال است که بر اساس آیین نامه وزارت علوم تحقیقات و فناوری به شماره 16042 مورخ 1400/2/1 در دو مرحله به شرح ذیل دریافت میشود.
*هزینه داوری اولیه( به ریال):2/000/000
*هزینه چاپ نهایی مقاله( به ریال): 2/500/000
*صاحب حساب: حساب درآمد اختصاصی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
*شناسه واریز: 354114800140028956619690010444
*شماره حساب: 4001071303006607
*نویسندگان محترم جهت واریز هزینه می توانند مبلغ مورد نظر را از طریق لینک https://epay.ikiu.ac.ir/ به نام درآمدهای معاونت پژوهشی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) نوع خدمت: سایر درآمدهای پژوهشی واریز نمایند.
آینده پژوهی ایران به عنوان یک مجله الکترونیکی با دسترسی آزاد منتشر می شود، بنابراین هیچ هزینه اشتراکی برای مخاطبان وجود ندارد.
سیاست های دسترسی باز
در نشریه آینده پژوهی ایران دسترسی به متن کامل مقالات رایگان و آزاد است و مقالات بلافاصله بعد از انتشار در وبسایت مجله در دسترس کاربران خواهد بود. نشریه .آینده پژوهی ایران تحت شرایط و معیارهای مجوز(CC BY NC) Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License منتشر می شود و دارندگان مجوز فقط برای مقاصد غیر تجاری امکان کپی، نشر، نمایش و اجرا اثر و آثار اشتقاقی را دارند.
سیاست های انتشار
آینده پژوهی ایران پیرو کمیته اخلاق نشر (COPE) است و مطابق با قوانین اخلاقی با بالاترین استانداردهای اخلاقی مطابقت دارد.
ویژگی های اصلی نشریه:
مدیر مسئول: مجید بزرگمهری
سردبیر : حاکم قاسمی
مدیر اجرایی: سودابه نصیرلو
اطلاعات تماس
عنوان نشریه: آینده پژوهی ایران
ناشر: دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با مشارکت انجمن علمی آینده نگری ایران
وبسایت: https://jfs.journals.ikiu.ac.ir
ایمیل نشریه: info@jfs.journals.ikiu.ac.ir
ایمیل سردبیر: ghasemi@ikiu.ac.ir
ایمیل مدیر اجرایی: nasirlo.ssss@gmail.com